Amazing!

2010-03-19 12:08:55 Rosacea...
Måste dela med mig av detta, en ansiktsmask som funkar för oss med rosacea!
Ansiktet blev lent och skönt och rodnader etc lugnade sig massor!


Kommentarer
Hälsogudinnan - din inspiration till ett hälsosamt liv! skrev:

Hej! Hur vet man om man har Rosacea? Tror du att jag kan ha det? Jag började få finnar när jag var 21 nånting..hade aldrig haft innan. Fick Tetralysal då, men det hjälpte inte så mkt. Sen börja jag äta p-piller å använda hudvänliga produkter i ansiktet och mineralsmink, då blev min hy bättre. Sen slutade jag med p-piller och då blev hyn sakta men säkert katastrof. Nu har jag haft en period med jättemkt knottror i ansiktet, pannan, hakan, kinderna mest. Och nu har jag även stora finnar, mest vid hakan. Sånna som sitter långt innuti huden och inte går att klämma. Är mer som stora bölder, fast mest innuti huden..hur stora som helst. Tror du att det kan vara Rosacea jag har?

Publicerades 2010-12-20 klockan 10:31:24
URL: http://halsogudinnan.blogg.se/
Trine skrev:

Rosacea er noe herk ja. Fant masse info som jeg hadde nytte av:



Hva skyldes rosacea?

Vi vet fortsatt ikke hva som er årsaken til rosacea, men sykdommen kan være arvelig. Så mange som 40 prosent av de som har rosacea har en slektning med samme tilstand. Økt blodsirkulasjon og overfølsomme blodkar medvirker til utslettet. Man trodde tidligere at sykdommen skyldes en midd i huden som heter Demodex folliculorum, men nyere forskning har vist at denne mikroben ikke er hovedårsaken til sykdommen – selv om noen fortsatt mener den er en forverrende faktor. Det nyeste innen forskningen om rosacea er påvisning av økte nivåer av cathelicidin og serinprotease (antimikrobielle peptider). Høye nivåer av disse stoffene fører til betennelse og nydannelse av blodkar.



Hvem får rosacea?

Sykdommen forekommer hos begge kjønn, men er vanligst blant kvinner i alderen 30-50 år. Forekomsten er større blant mennesker med lys hudtype, og sykdommen er sjelden hos mørkhudede.



http://www.dermatologi.no/hudsykdommer-n-s-rosacea.html

Publicerades 2011-08-28 klockan 02:26:49
URL: http://www.oslohudlegesenter.no
Frida skrev:

Hej. Jag heter Frida och lider av samma problem som du. Jag har nämligen fått diagnosen rosacea. Jag har varit hos läkare men och ingen verkar kunna ge något som fungerar mot detta. Har du några tips på vad jag kan göra? Jag har använt en del krämer och väntar nu på att få tid hos en hudläkare som ska säga sitt om saken. Jag hoppas att du kan ge mig några tips om hur jag kan få en bättring av denna tråkiga sjukdom så jag slipper dölja mig bakom smink jämt och ständigt. Jag är rädd att inte ens det kommer att fungera snart. Har du möjlighet så skicka gärna till min mail om du har några tips. [email protected]. Tack på förhand! Frida

Publicerades 2012-01-30 klockan 21:43:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0