Jeffrey Campbell - Zomg

2012-05-31 21:18:10 Livet (0)
Snart är dom mina!!!! :D
Vardagsskor , Zomg , Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Rosacea, tips nr 1

2012-05-31 00:05:53 Rosacea... (1)

Tips nr 1;
Gå till en hudläkare/skaffa dig en remiss dit.

Tips nr 2 för er som har slitit länge för att stilla era problem;
Essex med svavel, receptbelagd.
Be din hudläkare.


<3

2012-05-26 18:25:13 Livet (0)

Jag och lillasyster


Min rosacea "historia"

2012-05-26 09:45:00 Rosacea... (2)
Jag fick reda på det efter flera år av återkommande besök på vårdcentralen. År efter år fick jag höra att jag hade acne och fick starka medel och rekommendationer om att använda detta regelbundet. Alkoholer och diverse andra fina medel som finns i krämer för acne gör rosacea värre. Till slut drabbades jag av panik då mina egna tårar var som syra på min egen näsa. Den gången fick jag följe av mamma till VC och hade turen att få en dansk läkare som faktiskt tänkte till. Hon tittade på mig och min mamma och sa det att vi båda har rosacea och jag fick därmed en remiss till hus på sjukhuset. Åter igen hade jag tur och fick där en polsk hudläkare som verkligen tyckte synd om mig och vad sjukvården hade gjort mitt ansikte. Vi testade finacea, rosex (har jag för mig att den heter), tetralysal men dessa fungerade inte på mig utan skapade mig bara mer problem som allt annat. Många andra testar en av dessa och blir nästan symptomfria under längre perioder. När hon insåg exakt hur känslig min hy var/hade blivit så fick vi börja på steg 1 med den svagaste krämen som är en svavelkräm (tror att det står typ essex med någon procent svavel i). Den tog snabbt bort smärtan och dämpade rödheten. Så den krämen fortsatte jag med. Dock har jag inte fått någon kallelse tillbaka till min hudläkare och trots att hon sa att jag skulle ringa när jag behövde återkomma så nekar dom mig. Så måste gå till VC igen för att bli remitterad antar jag... Blir lite irriterad. En kronisk hudsjukdom försvinner inte plötsligt av sig själv och när hon inte förnyar receptet på svaveln så har jag ju inget! .... :( Så i ren protest nu så försöker jag utforska marknaden själv i hopp om att finna det som passar mig.
En sak till som jag tänkte säga, smink. Jag använder aldrig vanligt smink. ID smink bara! Det har verkat lugnande på min hy och min röda näsa. Jag får dessutom inte vätskeflåsor i ögonen när jag använder ID så det tackar jag för ;)
Sminkar mig sällan bör jag väl även påpeka då det inte känns värt att utsätta huden för detta.
Och, duscha inte utan att torka håret innan du lägger dig då rosacean kan påverka din hårbotten! Extrem klåda att vänta... Ysch.
(detta är svaret på ett mejl jag skickade till en tjej som troligen lider av rosacea men tänkte att detta kanske kan hjälpa någon som inte vill diskutera det med mig.)

Rosazol

2012-05-18 12:53:07 Rosacea... (7)

Huden har lugnat sig lite. Men kommer som sagt att ge det ett tag för att se om den är bra eller inte. Visar iaf en uppdatering på dagens fejjs.


Rosazol 1%

2012-05-16 23:33:54 Rosacea... (3)

Har varit och köpt krämen idag och testat den för första gången ikväll. Tuben är på 25g och kostar 250kr. Fungerar den är det lätt värt pengarna! Bilder kommer snart.

För er som har kommenterat det senaste så kommer jag svara när jag får tid. Jag vill inte bara hafsa ihop ett mejl.

Ni kan nå mig på lenetherese@hotmail.se


Rosazol

2012-05-16 15:12:30 Rosacea... (1)

Nu ska jag testa Rosazol.
Hoppas det finns på Apoteket här bara.

Lägger in en förebild som visar hur illa det är nu :( ;RSS 2.0