20/8 dag 3 Lefkas

2009-09-03 14:28:40 Grekland 09
Den enda dagen vi var nervösa för att vakna för sent och ställde klockan var idag.
Bokade båtresa igår och det vore ju hyffsat pinsamt att missa.
Men vi var uppe i god tid, gick fram till city/gatan/Nidri och tog ut lite pengar.
Hade väl ca 100m till närmaste bankomat.

Vi gick tillbaka, hämtade våra grejer och begav oss till ströget för att köpa en strandväska 8€, lite frukost och färdmat. Baguetter på bästa bageriet visade sig vara en ren besvikelse, inte goda alls. Smaklösa. Men frukost i magen var trevligt vilket som. Frukosten avnjöts på tredje våning i båten tillsammans med en god iste.



Båten fylldes snabbt och vi insåg så småning om att vi valt helt fel platser och bytte redan efter första stoppet. Eftersom resan pågick från 9.45 till ca 18.45 så kommer den att beskrivas i bilder. Dock blev vi lite besvikna även här (låter som en mindre bra dag). När vi bokade resan var ett av kriterierna att vi skulle till Porto Katsiki, vi blev även lovade 1- 1,5h med bad där. Det visade sig att båten åkte förbi Porto Katsiki till Egremni (? tror jag stranden hette). Då Porto Katsiki är en mindre strand får stora båtar inte åka in där och lite sådär... Men fint att se och stranden vi stannade vid var väldigt fin och vågorna var underbara. Stora och starka!

Väl hemma i mysiga Nidri efter en lång dag på båt (utan att må illa eller något vill jag tillägga men en hint av bränd axel) gick vi raka vägen till hotellet och lämnade av våra saker. Efter detta tog vi ströget, myste lite hand i hand i hamnen och valde sedan restaurang för kvällens mål. Efter en soft dag på båt kände vi att vi ville ha den bästa tsatsikin på den bästa restaurangen och så blev det. Jag käkade gyros och en massa tsatsiki.



Mätta och glada blev det en massa promenad runt och i staden och sedan till hotellet för att duscha, smörja sig och strax därefter zzz.



BÅTRESAN BILDSAMLING (båten för övrigt hette Macedonia Palace):









Kommentarer
Jossan skrev:

Ser underbart härligt ut! Vi var så lata så vi tog inte alls mycket bilder.. lite tråkigt kan tyckas men som tur är finns ju de bästa minnena samlade inom oss =)

Publicerades 2009-09-03 klockan 15:43:52
URL: http://jossefinfin.blogg.se/
Anna S skrev:

Grekland är sååå underbart :)

Publicerades 2009-09-03 klockan 16:09:33
URL: http://annas.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0