18/8 dag 1 Lefkas

2009-08-27 13:51:30 Grekland 09
Vaknade med en sjukt tom mage och ville mest bara ha mat, öppnade balkongdörren och njöt av att solen vart på väg upp och att staden inte var så illa som jag trodde kvällen innan. Haha, lätt att bli överkänslig när man kalvar...



Dagen började lugnt och skönt, väldigt mysig liten stad. På med solkräm och iväg och köpte frukost. Frukosten bestod av yoghurt och chips och ett par tuggor i en macka för min del. Hade saltbehov och vart inte speciellt sugen på något alls. En bieffekt av att spy? Käkade på balkongen medan solen klättrade upp på himmelen. Det var lagom varmt tidigt på morgonen redan.. Hm. Hur blir det senare då? Jo det kom att visa sig att det blev asvarmt när solen stod mitt uppe på himmelen! Att inte jag, lilla vita varelse smälte det är ju ett under. Som tur är vart ju vattnet lite kallare än solen iaf.

Efter frukosten tog vi en promenad i staden för att försöka hitta stranden, vi valde fel väg först och blev lite ledsna när vi trodde att vi skulle få bada mellan båtarna. (typ asså) En km till vänster däremot visade sig vara en massa strand, dock inte sand men strand! Vattnet var asskönt och smakade absolut inte gott. (No way!)

Vi gick tillbaka till hotellet och hämtade snorkel etc och tänkte snorkla lite i havet, det var lönlöst då sikten i vattnet var va 30cm. Tråkigt men sant, vattnet var grumligt. Jaja, allt kan ju inte vara perfekt tänkte vi och slappade lite innan mina hypergener satte fart och inte ville ligga still mer. Jag brann ju och det var tråkigt att bara ligga ner!



På väg tillbaka till hotellet köpte vi glass som vi käkade i sängen med ACn på. Svalkade lite. Sedan på med badkläderna igen och hopp i poolen som var askall. (Vätternvärme i den). Lovely. Solade och läste lite tidning (Hade Glaze, Veckorevyn och Slitz med mig).

Sedan började hungern komma krypande och vi begav oss på restaurangjakt, fullträff första dagen vilket gjorde att vi hade väldigt höga krav på resterande restauranger kommande dagar. Vi åt en sagolik tsatsiki, en god grekisk sallad och pizza. Nammnamm! Bild på maten och utsikten från bästa restaurangen Mandarinos.



Efter käket tog vi en promenad upp och ner i gatan som var en bra bit lång och inte lätt att ta sig fram på då det varken fanns trottoar eller väg att gå på... Lite klurigt men man vande sig med tiden, det var bara att gå helt enkelt. Vi gick en bra bit och tittade på nästa strand och på vägen tillbaka inhandlades det en hatt för 9.5€ för att inte min hårbotten skulle dö efter en vecka i Grekland, en solfjäder för 3€ som blivit starten på en ny samling, en kortlek för 3,5€ då vi hade glömt att ta med det och en citron för att vattnet skulle vara mer lockande att dricka. (Vet att priserna kanske inte är så intressanta att veta för alla men om någon skall dit så är det kul för dem att veta liksom)

Väl tillbaka på hotellet satte vi oss på balkongen och drack vatten med citron, citronen var asgod, smakade lite mer mot apelsin eller vad man ska säga. Åter på med badkläderna och snorklade och tävlade i poolen flr att sedan gå och köpa cheesecake som var gudomligt god. Kominatos Bakery hade bröd och bakelser i alla dess former samt mackor och glass till en billig peng så det stället rekommenderas!

Kvällsmaten denna dagen bestod av chips, tsatsiki och NCIS. Trött som bara den efter en annorlunda dag så sov jag hårt.


Kommentarer
maud skrev:

åh, grekisk mat o värme o sol o bad...jag vill oxå åka igen....kram

ok måste läsa vidare

Publicerades 2009-08-27 klockan 16:45:52
URL: http://maudsanglar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0