Rosacea

2008-11-23 18:33:51 Rosacea...
Jag blir lika frustrerad varje gång jag sitter och googlar min fina fejjas problem. Alla duktiga specialister som skriver om rosacea har bara fel fel fel. Jag var under 20 år när jag fick det, på de flesta ställena står det att man inte kan få det innan. Jag fick det flera år innan. Det står även att man inte får några pormaskar. Alltid haft, kommer alltid att ha. Även på näsa och kind som är de ovanligaste. Dock tror jag att jag ska sluta läsa de som är på svenska för att det är som att de är lite efter. Uppdatera er. Forska. Prova. Varför fixar ingen något botemedel mot detta? LED (light emitting diode) verkar enligt utländska sidor vara en bra behandling. De som har genomfört sådana behandlingar har upplevt att huden klarar vädret bättre efter. Inget gnäll vid kyla och värme liksom. Ge mig pengar! Jag vill också behandlas..



Martin är iväg och fixar på vinterdäcken. Skönt. Inte så roligt att köra annars. Men nu tycker jag att han kan vara klar snart för jag vill åka och handla och krypa ner i sängen med en bra film på tvn. Eller oj, svenska hjältar är det ju idag! Typ nu eller? *springer till tvn*

Kommentarer
diana skrev:

Tack för gullig kommentar! Kika gärna in och läs mitt nya inlägg! =) Trevlig söndag! KRAM!

Publicerades 2008-11-23 klockan 18:59:47
URL: http://dianasblogg.blogg.se/
Mamma skrev:

ja vi har det inte lätt...men det kunde varit värre..det tröstar jag mig med...

tack för en trevlig dag..och god choklad.

kram mamma

Publicerades 2008-11-23 klockan 21:56:19
URL: http://mammakoch.blogg.se/
Martin skrev:

Länkar:

http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=27858 ,

http://www.fass.se/LIF/lakarbok/artikel.jsp?articleID=6471 , http://rosacea-support.org/ , http://rosaceablog.moonfruit.com/ !

Publicerades 2008-11-24 klockan 20:57:53
Robin skrev:

Hej har precis fått veta att jag har rosacea och vill hitta nån bra behandling. du verkar ha lite koll på de här med rosacea :) för vad man än läser verkar ingen har någon rikigt kol. tyckte de där LED (light emitting diode) verkar intressant. vet du nåt mer om de? hur man behandlas, vad de kostar och så vidare? vore snällt om du svarade :) är ju inte så många man kan snacka med om de..

tack på förhand mvh: Robin

Publicerades 2010-07-06 klockan 21:56:26
Cornelia skrev:

Det verkar vara ganska vanligt vid rosacea att man googlar om det hundra gånger i veckan.. Ja hittade din blogg genom att googla!

Jag har exakt som dig! Fick problem innan jag va 20 och får samma kommentar - du är för ung för rosacea! Du har pormaskar - då har du ingen rosacea... osv. Till slut bryter man bara ihop! Jag va hso en läkare som skrev ut en stark uttorkande kräm till mig för en månad sen. Efter att kollat upp den så hämtade jag inte ens ut den på apoteket utan anmälde läkaren som verkligen inte visste vad hon gjorde!



Idag har jag bestämt mig för att unna mig lite.. Ska beställa procomb ovh en salva som heter EMS som innehåller emuolja och kollidoialt silver. Kostar det så smakar det! :)



Men annars har jag provat allt, rozex, roaccutan, tetralysal och tetracyklin, erymax, weleda, exuviance, ahasyrabeandling, clinique, vichy, roc... Det jag använde rnu som håller huden hyffsat mjuk o len är Rosenserien. O är den inte torr så blossar i alla fall inte jag upp så mycket.



Jag håller tummarna för procomb.. annars får jag fortsätta med rosenserien och B5 och zinktabletter.



Lycka till o tack för att du skriver om ditt problem!

Publicerades 2010-11-02 klockan 20:36:06
michelle skrev:

Finns ngt som heter akne rosacea. Låer som du tyvärr gått till dåliga hudterapeuter. Jag har då aldrig hört att det finns någon åldersgräns på den hudåkomman, men att den kommer oftast senare i livet. Men alla passar inte in i den boxen!! Think outside the box :)

Publicerades 2011-05-05 klockan 09:15:43
URL: http://skonhetsexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0